AGENTIA JUDETEANA PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCA OLT - SPECIALISTI LA DISPOZITIA DUMNEAVOASTRA

Pagina principala

 

UCENICIA LA LOCUL DE MUNCA

Ucenicia reprezinta formarea profesionala realizata la locul de munca, in baza unui contract de ucenicie, iar ucenicul este o persoana cu varsta de peste 16 ani care, din vointa proprie, incheie un contract de ucenicie cu un angajator, in scopul obtinerii unei calificari.

 

Angajatorii care incheie contracte de ucenicie, beneficiaza la cerere, in conformitate cu prevederile Legii nr.279/2005, actualizata, privind ucenicia la locul de munca, de o suma in cuantum de 2.250 lei/lunar, din bugetul asigurarilor pentru somaj, pentru fiecare ucenic incadrat.

 

Durata contractului de ucenicie se stabileste in functie de nivelul de calificare pentru care urmează să se pregătească ucenicul, fara a putea fi mai mica de 12 luni si mai mare de 3 ani, dupa cum urmeaza :

 

a) 12 luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competențelor corespunzătoare unei calificări de nivel 2 (360 ore);

b) 24 de luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competențelor corespunzătoare unei calificări de nivel 3 (720 ore);

c) 36 de luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competențelor corespunzătoare unei calificări de nivel 4 (1080 ore).

Angajatorii care doresc sa organizeze activitati de ucenicie la locul de munca potrivit domeniilor de activitate pot depune situatia privind locurile de munca vacante la sediul institutiei din Slatina, str. Prelungirea Crisan, nr.2 sau o pot transmite atat pe adresa de e-mail a institutiei: ajofm@ot.anofm.ro, cat si prin fax (0249/432276).

Persoanele inregistrate in evidentele AJOFM Olt, care doresc sa participe la un program de formare prin ucenicie, pot solicita aceasta prin completarea unei cereri.

 

CERERE pentru a beneficia de un PROGRAM DE UCENICIE

Ucenicia la locul de munca - Schema

Ucenicia la locul de munca - Reglementare 

Registrul angajatorilor de ucenici din judetul OLT

LEGE nr. 279 din 5 octombrie 2005 (*republicată*)privind ucenicia la locul de muncă

NORME METODOLOGICE din 6 noiembrie 2013 de aplicare a prevederilor Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă

 

 

Pagina principala ]

Copyright © 2005 AGENTIA JUDETEANA PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCA OLT
Ultima modificare: 25-07-2018 14:00:58